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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBOLETIM Agropecuário de Rondônia, 3. Porto Velho, RO: Embrapa Rondônia, 2019. (Embrapa Rondônia. Boletim, 3). Autores: Calixto Rosa Neto; Francisco de Assis Correa Silva; Leonardo Ventura de Araújo.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/10/2012
Data da última atualização:  09/07/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  CORREA, L. C.; SANTOS, C. A. F.; LIMA, G. P. P.
Afiliação:  LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA; G.P P. LIMA, UNESP - Botucatu.
Título:  Chemical and biochemical characterization of guava and araçá fruits from different regions of Brazil.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 959, p. 103-110, sept. 2012.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the III International Symposium on Guava and other Myrtaceae, Petrolina, sept. 2012.
Conteúdo:  Guava and araçá, species of the Psidium genus, are important options for Brazilian agribusiness, especially the former species, due to their fruit characteristics, such as appearance, taste and richness in minerals and phenolic compounds. These fruits can be consumed in natura or in several processed forms. The active germplasm bank is an important tool for genetic resource characterization and plant breeding studies. Sixty guava and ten araçá accessions of the Psidium active germplasm, sampled in 44 different Brazilian regions and grown at Embrapa Semiarid, were chemically and biochemically characterized in order to support breeding programs. The accessions were grown in a randomized block design, with two replications and three plants/plot. The sugar, proteins, soluble solids, titratable acidity, calcium, magnesium, iron and phosphorus contents were determined. Large variations were observed in the analyzed compounds, which could be attributed to the diversity of genotypes and also to the environmental conditions, which affect the plant metabolism. The high variability observed in most parameters of the accessions is an important factor for the improvement of these species. Most guava accessions showed higher titratable acidity and soluble solids than those found in commercial cultivars and, in araçá, these levels were even higher, which makes them promising for commercial exploitation. Moreover, fruits of the guava and araçá accessions present good sources of sugars and m... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Caracterização bioquímica; Caracterização química; Composição de frutas; Consumo in natura; Psidium spp.
Thesagro:  Araça; Fruta Tropical; Goiaba; Melhoramento Genético Vegetal; Processamento.
Thesaurus NAL:  Guavas; Psidium.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68435/1/Carlos-Antonio-2012-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA48778 - 1UPCAP - PP
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